Van 1922 tot nu …

1 oktober 1922, dat is de stichtingsdatum van turnkring Jong en Moedig Mol.

De oprichters waren meester J.Verbist, mr. J. Jongmans en Eerwaarde heer Bouwen, de toenmalige onderpastoor.
De oprichting had toen zoals gebruikelijk een politiek en geestelijk doel. Dat vinden we terug op het eerste reglement. Reeds van bij de aanvang was er een afzonderlijk bestuur zowel voor meisjes als voor jongens. De eerste turnleider was J. Jonghmans, zeer snel gevoldg door J. Dom uit Herentals. De bezielde leider werkte met het toen Happel stelsel.
Dit was een zeer gedisciplineerde methode met ordeoefeningen en statische gezamenlijke oefeningen. Toesteloefeningen waren voornamelijk gebaseerd op kracht. De lessen gingen door op de speelplaats van het Gildenhuis. Enkel bij slecht weer oefende men binnen.

In 1925 waren er al meer dan 100 leden.
Vanaf ongeveer 1940 bracht Jan Van der Flaes meer dynamische oefeningen in de lessen. Hierbij gebruikte hij de Zweedse methode van P.H.Ling. Ook het individuele toestelwerk kwam meer en meer aan bod.
Van bij de aanvang is de turnkring een belangrijke rol gaan spelen in het verbond van de Gouw en de Federatie. Bij de jaarlijkse prijskampen behaalde men bij de gebruikelijke groepsoefeningen, zelfs in hogere en in ere-afdeling prachtige resultaten.

De laatste 35 jaren is er een explosie gekomen in de verschillende genres van gymnastiek. Ook onze kring laat deze evolutie niet aan zich voorbij gaan. Naast het gemoderniseerde groepsturnen van kleuters, over kids, 10erz, twens tot veteranen, beoefend men nu, artistieke gymnastiek, ritmische gymnastiek, acrogym en tumbling.
De meeste van deze disciplines heeft en had verschillende kampioenen in zijn rangen, teveel om op te noemen.

Vandaag zijn we met ongeveer 480 leden, zijn we aangesloten bij de gymnastiekfederatie Vlaanderen EN turnen we allemaal binnen in goed uitgeruste sporthallen.
Turnleiders zijn nu trainers, de succesvolle turnfeesten noemt men nu Turn- en danshappening en tot slot, het statige Koninklijke Katholieke Turnkring Jong en Moedig Mol is nu gewijzigd in het kernachtige Gym Mol vzw.

Een gemotiveerd trainerscorps staat wekelijks klaar om jong en oud sportief te bewegen.